Novosti

02/06/2015

Idućeg tjedna započinje rekonstrukcija Santoriove ulice

U sklopu nastavka radova na izgradnji nove Opće bolnice u Puli kao investicijom od županijskog interesa, u ponedjeljak 8. lipnja 2015. godine započinju radovi na rekonstrukciji Santoriove ulice u Puli i to na potezu od Ulice rižanske skupštine do Kraške ulice.

Osim same rekonstrukcije prometnice koja je u izuzetnom lošem stanju i ostalih radova na komunalnoj infrastrukturi, izgradit će se novi sustav javne rasvjete, odvodnja oborinskih i fekalnih voda, cjelokupna vodovodna mreža te će se rekonstruirati i srednje naponska mreža i telekomunikacijske instalacije.

Radovi će se u prvom tjednu, od 8. do 16. lipnja, odvijati u dijelu Santoriove ulice, na nogostupu uz kućne brojeve od 2 do 20, a prometovat će se odvijati naizmjenično uz regulaciju semafora. Po dovršetku školske godine, od 17. lipnja pa sve do okončanja radova cijela dionica Santoriove ulice (od križanja sa Kraškom do križanja s Ulicom rimske centurijacije) bit će zatvorena za sav promet, a radovi će se odvijati istovremeno na više lokacija.

Promet sa Santoriove bit će preusmjeren na Vukovarskui Ulicu rimske centurijacijes jedne te na Ulicu Bruna Kosa, Preradovićevu u Valvazorovu ulicus druge strane. U navedenim će se ulicama pojačati nadzor nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, obzirom na neophodnost osiguranja dvosmjernog prometovanja u dijelovima ulica u kojima je to predviđeno. Za vrijeme izvođenja radova ulaz u kompleks Opće bolnice Pula osigurat će se iz Preradovićeve ulicekojom će vozila moći pristupiti iz Valvazorove ulice iz smjera Kosove i Kraške ulice. Vozilima hitne medicinske pomoći osigurat će se nesmetana komunikacija za čitavo vrijeme izvođenja radova.

Radove će po provedenoj javnoj nabavi izvoditi društvo Cesta d.o.o. Pula kao ovlašteni nositelj zajedničke ponude sa zagrebačkom Vodotehnikom d.d.. Rok za izvođenje radova je 120 radnih dana. 

Ovim putem pozivamo građane na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa za sve vrijeme izvođenja radova.