Novosti

03/06/2015

Radovi u središtu grada završavaju do vrhunca sezone

Pulski gradonačelnik Boris Miletić obišao je danas završne radove na izgradnji plinofikacije u Kandlerovoj ulici i Ulici Castropola te radove na vodovodnoj mreži u Carrarinoj ulici. Gradonačelniku su se pridružili direktor pulske Plinare Dean Kocijančić te direktor Vodovoda Pula Dean Starčić koji su okupljenim predstavnicima medija prepričali tijek odvijanja radova.



"Drago mi je da su radovi na plinofikaciji centra Pule u samoj završnici i da će se okončati unutar dogovorenih rokova. Riječ je o velikim, višegodišnjim projektima koji se uspješno bliže kraju, a već se do kraja sljedećeg tjedna može očekivati zatvaranje preostalih gradilišta u Kandlerovoj ulici. Pula će turističku sezonu dočekati spremna i prohodna. Znam da su radovi nekim građanima ometali uobičajenu dinamiku kretanja po gradu te se zaista želim zahvaliti svima na strpljenju i razumijevanju", rekao je Miletić istaknuvši kako smatra da su svi uključeni u realizaciju radova obavili odličan i uspješan posao.



Nakon sezone, Pula kreće u realizaciju novih projekata, a prema najavi gradonačelnika, najesen kreće izgradnja sustava retencija na novom kružnom toku u Šijani. Osim toga, u planu je i realizacija mnogih drugih projekata u kojima se Pula okreće upotrebi "zelenih" energenata i ekološkom načinu življenja.