Novosti

03/06/2015

Građani sudjeluju u izradi Strategije razvoja turizma Grada Pule

Danas je u prostorijama pulske Komunalne palače održana konferencija za novinare na kojoj su pulski gradonačelnik Boris Miletić i docentica Tea Golja s Katedre za menadžement pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile upoznali javnost s načinima na koji se građani mogu uključiti u izradu Strategije razvoja turizma Grada Pule.



"Cilj je da u izradi ove Strategije sudjeluje što veći broj građana, želimo uključiti sve one koji imaju iskustva u turizmu, njihova mišljenja i prijedlozi su nam neprocjenjivi. Upravo iz toga razloga u izradi ovog gospodarski važnog dokumenta, osim stručnjaka, sudjelovat će i hotelijeri, privatni iznajmljivači, turističke agencije, turistički vodiči ali i svi zainteresirani građani" rekao je Miletić te je prepustio riječ docentici Golja koja je nešto detaljnije objasnila na koji će se način pristupiti izradi Strategije razvoja turizma Grada Pule.



"Javnost ćemo konzultirati putem online anketnog upitnika ali i radionica koje započinju sredinom lipnja. Temeljno pitanje na koje ćemo zajedno tražiti odgovor jest: Što Pula želi ostvariti na području turizma do 2020. godine i koji su najbolji načini da se to ostvari? Bavit ćemo se pitanjima produženja sezone, razvoja turističkih projekata i proizvoda, a definirat ćemo i financijski okvir za nove projekte" istaknula je Golja.



Strategija razvoja turizma Grada Pule bit će izrađena do kraja ove godine. Anketa je dostupna na web stranici Grada Pule, odnosno ovdje.