Novosti

05/06/2015

Uvođenjem zavičajne nastave do očuvanja regionalne posebnosti i raznolikosti

U prostorijama Dječjeg vrtića Rin Tin Tin u Puli predstavljanja je danas nova internet stranica Zavičajne nastave (www.za-nas.hr). Rin Tin Tin ovaj projekt provodi već gotovo godinu dana s ciljem očuvanja regionalne posebnosti i raznolikosti kroz uvođenje zavičajne nastave u predškolske ustanove te osnovne i srednje škole na području Istarske županije.

Među ostalim uzvanicima svoju su podršku projektu dali i pulski gradonačelnik Boris Miletić te istarski župan Valter Flego."Da biste upoznali i poštovali druge, prvo morate dobro upoznati sebe i svoje podrijetlo te njegovati svoju kulturnu baštinu. Veoma mi je drago što ćete od najranije dobi, kroz igru i zabavu, naučiti puno toga o našim istarskim običajima", poručio je Miletić mališanima izrazivši želju da se zavičajna nastava već ujesen uvede i u pulske osnovne škole.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich i ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević ukratko su okupljenima objasnile na koji način Internet stranica funkcionira te što je sve učinjeno u proteklih godinu dana na području zavičajne nastave.

Polaznici Dječjeg vrtića Rin Tin Tin pokazali su županu i gradonačelniku na koji su način učili o svojoj baštini te im uručili dva seta originalnih karata za briškulu koje su sami oslikali motivima autohtonih istarskih životinja. Cijela je prezentacija završena u dobroj atmosferi i partijom briškule.