Novosti

05/06/2015

U ponedjeljak započinje rekonstrukcija Santoriove ulice

U ponedjeljak, 8. lipnja 2015. godine, kreću radovi na rekonstrukciji Santoriove ulice u Puli i to na potezu od Ulice Rižanske skupštine do Kraške ulice. Radovi započinju izmještanjem elektroinstalacija i rekonstrukcijom javne rasvjete na desnom nogostupu iz smjera Zagrebačke ulice prema Gregovici, uz kućne brojeve 2 do 20, a promet će se odvijati naizmjenično uz regulaciju semafora.

Rekonstrukcija Santorieve ulice obuhvaća izgradnju kružnog toka na raskrižju s Barbalićevom ulicom, izgradnju dva autobusna ugibališta, rekonstrukciju javne rasvjete, oborinske i fekalne odvodnje i vodovodne mreže. Zahvati u Santoriovoj ulici odvijaju se prema uzoru na nedavno uspješnu rekonstrukciju Zagrebačke ulice. Ovim radovima omogućuje se i priključenje novog parkirališta Opće bolnice Pula na oborinsku odvodnju i javno prometnu površinu. Investitori radova su Grada Pula, Pragrande d.o.o. i Vodovod Pula d.o.o.

Po dovršetku školske godine, 17. lipnja 2015.g., zatvara se cjelokupna dionica za promet te će promet iz Santoriove ulice biti preusmjeren u Vukovarsku ulicu i Ulicu Rimske centurijacije s jedne te u Ulicu Bruna Kosa, Preradovićevu i Valvazorovu ulicu s druge strane. Vozilima hitne medicinske pomoći osigurat će se nesmetano prometovanje čitavo vrijeme izvođenja radova.

U navedenim ulicama pojačat će se nadzor nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila. Usto, u bolnici će se uvesti interna regulacija prometa, odnosno kružno jednosmjerno prometovanje. Za pješake ulaz u kompleks Opće bolnice Pula osigurat će se iz Ulice sv. Mihovila, pored zgrade Patologije i iz Preradovićeve ulice.

Radove će izvoditi Cesta d.o.o., Vodotehnika d.d. i Zanitel d.o.o., dok će nadzor vršiti Primum ing. d.o.o. Rok za izvođenje radova je 5 mjeseci, odnosno do kraja listopada 2015. godine.

Ovim putem pozivamo građane na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa za sve vrijeme izvođenja radova.