Novosti

05/06/2015

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika Grada Pule

U prostorijama Komunalne palače u Puli održana je danas tiskovna konferencija o ukupno 48 donesenih akata Gradonačelnika Grada Pule, za razdoblje od 13. svibnja do 4. lipnja 2015. godine.

Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin izdvojio je akt koji se odnosi na Odluku o davanju ovlaštenja trgovačkom društvu Pula Herculanea d.o.o. za nabavku dva specijalna komunalna vozila koja su opremljena sustavima vaganja i identifikacije, čiju nabavu sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. "Ova vozila će uvelike olakšati novi način selektivnog prikupljanja otpada zato što će moći prepoznati čipirane posude i bilježiti u sustav tko je koliko puta ispraznio posudu", naglasio je Radin te je nadodao kako su spomenute posude već podijeljene stanovnicima MO Nova Veruda, gdje već provodi pilot projekt.

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić dodatno je pojasnio Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima za korištenje javnih površina namijenjenih organiziranju terasa ugostiteljskih objekata. "Navedene izmjene podrazumijevaju proširenje postojećih površina te uvođenje novih na lokacijama: Stoja -Valkane, Monte Zaro - Gregovica, Flanatička ulica - Narodni trg i Veronska ulica, Danteov trg - Clerisseauova ulica, Kandlerova ulica - Katedrala", kazao je Škuflić.