Novosti

08/06/2015

Održana informativna radionica o fondovima Europske unije za poduzeća i ustanove Grada Pule

U prostorijama Komunalne palače u Puli započela je danas informativna radionica o Europskim fondovima i mogućnostima financiranja putem istih za razdoblje do 2020. godine. Radionicu je organizirao Grad Pula u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a prisustvovali su direktori gradskih poduzeća i ravnatelji gradskih ustanova te pročelnici Upravnih odjela Grada Pule.



Prisutne je pozdravio zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin naglasivši kako je financiranje projekata iz europskih fondova zajednički cilj te je svrha ove radionice približiti mogućnosti financiranja svim važnim akterima u tom procesu u Gradu Puli. "Za stvaranje novih projekata ovim putem bit će potrebno više rada, truda i kreativnosti, a korištenje europskih fondova pruža nam mogućnost razvoja na jedan posve novi način te iskreno vjerujem da ćemo ga znati iskoristiti", rekao je Radin.



Voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike Grada Pule Kristina Fedel Timovski zahvalila se predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije na suradnji, te predavačicama Tamari Kiršić iz Istarske razvojne agencije te Patriziji Bosich iz Istarske županije koje su svojim prezentacijama pokušale istaknuti važnost suradnje jedinica lokalne i regionalne samouprave u procesu financiranja projekata iz europskih fondova. "Očekuje nas poprilično intenzivno razdoblje u smislu raspisivanja natječaja i otvaranja mogućnosti financiranja, a naša će suradnja biti od presudne važnosti", naglasila je Fedel Timovski.