Novosti

09/06/2015

U četvrtak kreću 14. Dani antike

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorima Turističke zajednice Pula najavljeni su 14. po redu Dani antike - Pula Superiorvm koji će se ove godine održati od 11. do 13. lipnja. Dani antike predstavljaju spoj kulturnog i povijesnog sadržaja grada, a prepun i zanimljiv programski sadržaj predstavili su organizatori: direktorica TZ grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, direktor tvrtke Illustris travell DMC Ozren Grbavčić, voditeljica programa Marijana Valić i direktorica Turističke zajednice Općine Ližnjan - Natali Palko Zirdum.

Festival će kroz gastronomski, glazbeno scenski, dječji i izložbeno galerijski program svakodnevno obogaćivati grad i svoje posjetitelje. "Festival će ove godine ponuditi i dva potpuno nova sadržaja, a riječ je o znanstveno - popularnom programu te antičkom pub kvizu" naglasila je Cinkopan Korotaj te je nadodala kako će se Pula u ta tri dana pretvoriti u pravu antičku meku.

Ozren Grbavčić je kazao kako posjetitelje na Forumu i Portarati očekuje trodnevno uprizorenje rimske svakodnevice te festival gastronomije s preko 35 izlagača.

"U sklopu same završnice u Amfiteatru održat će se impresivne borbe gladijatora, popularna Spectacula Antiqua" kazao je Komšo te je nadodao kako će se ove godine pulskim gladijatorima pridružiti i gosti iz Španjolske i Njemačke.

O povijesnom performansu u Nezakciju govorila je i direktorica Turističke zajednice Općine Ližnjan. "Event je osmišljen na način da posjetitelji u prvom dijelu programa obiđu punktove na kojima će biti uprizoreni trenuci iz svakodnevnog Histarskog života te potom posjete dramsku predstavu, adaptaciju tragedije "Epulon, kralj Histra" kazala je Palko Zirdum te je nadodala kako će ulaz za cijeli program biti besplatan. Kazao je kako će građani moći posjetiti međunarodni Rimski tabor koji će biti smješten u parku Grada Graza.

Festival antike održavat će se na najvažnijim antičkim lokacijama u gradu - Forumu, Portarati te u Parku Grada Graza i u Areni.

Više o programu pogledajte na službenoj stranici Dana antike (www.pulasuperiorum.com).