Novosti

10/06/2015

Bogato gastronomsko ljeto u južnoj Istri

U prostorijama Turističke Zajednice Pula predstavljen je danas bogati gastronomski program koji već 15. lipnja započinje na području južne Istre.

Direktorica Turističke Zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj u društvu je predstavnica Turističkih zajednica općina Ližnjan, Fažana, Medulin te Grada Vodnjana predstavila manifestacije i gastronomske prezentacije koje će se ovoga ljeta održati na mnogobrojnim lokacijama.

"Ove će se godine, od 9. srpnja pa sve do kraja kolovoza, održati i jedna nova manifestacija. Riječ je o sajmu tipičnih istarskih proizvoda i suvenira "Istra mix" koji našim gostima nudi bolju ponudu darova i suvenira tipičnih za naše područje", istaknula je Cinkopan Korotaj, napomenuvši kako će se sajam održati na prelijepim lokacijama Pješčane Uvale i plaže Salbunić u Ližnjanu.

Desetu godinu zaredom, od 15. lipnja do 31. kolovoza, održava se Istrian hand made sajam gdje će se ove godine predstaviti 13 izlagača s raznovrsnom ponudom kvalitetnih istarskih suvenira i rukotvorina. Posjetitelji će na ovom sajmu moći pronaći predmete od stakla, lavande, modelirane žice, kreme i balzame za usne od ljekovitog bilja te istarske motive u kamenu.

Uz manifestaciju rukotvorina,u istom razdbolju održat će se i Istra Gourmet, sajam tradicionalnih istarskih gurmanskih proizvoda. Na tri lokacije, u Premanturi, Medulinu i Fažani, 16 će izlagača posjetiteljima ponuditi mnogobrojne istarske delikatese - od pršuta, kobasica, maslinova ulja, meda do vina, rakije i vinskog octa.