Novosti

10/06/2015

Predstavljen program 62. Pulskog filmskog festivala

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu predstavljen je filmski program 62. Pulskog filmskog festivala.

Pozdravnu riječ, u ime Veleposlanstva Francuske, održala je  NJ.E. Michele Boccoz, a Predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec predstavio je Hrvatski i Međunarodni program.

U sklopu Hrvatskog programa predstavljeni su programi  Hrvatski film i Kratka Pula, a u sklopu Međunarodnog programa natjecateljski i nenatjecateljski program, Samo kratko, Dizalica i Pulica. Ravnateljica Festivala Gordana Restović govorila je o ovogodišnjoj organizaciji i svim popratnim događanjima koji nas čekaju na 62. festivalu. Novosti vezane uz spomenute programe koje nam 62. Pula donosi jesu ukupan broj od 75 prijavljenih filmova za Hrvatski program  (28 dugometražnih i 47 kratkometražnih), 14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova odabranih za Hrvatski program, 14 dugometražnih i 12 kratkometražnih filmova u natjecateljskom dijelu Međunarodnog programa. Također, prvi put na festivalu u Hrvatskoj prikazat će se jedan serijal, a publici će biti predstavljena i svjetska premijera stranog filma "Pored mene" Stevana Filipovića.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici Pulskog filmskog festivala www.pulafilmfestival.hr