Novosti

10/06/2015

Završnica projekta "Serva za budućnost" uz Zorana Primorca

Jučer je u Domu Sportova Mate Parlov održana završna prezentacija sportsko-edukativnog pilot projekta "Serva za budućnost" kojeg uz potporu Grada Pule zajednički provode Dječji vrtić Pula, stolnoteniski klub Pula, Savez sportova Grada Pule te trgovačko društvo Pula Sport.

Djeca iz vrtića Val, Izvor, Veruda i Latica, njih preko 80 okupljenih u stolnotenisku skupinu "Pandići", pred roditeljima i brojnom publikom demonstrirali su naučene vještine. Najmlađi sudionici projekta potom su zaigrali stolni tenis zajedno sa posebnim gostom, poznatim stolnotenisačem Zoranom Primorcem koji im je potom dodijelio diplome kao nagradu za njihov trud i postignuća.

Podršku u ime Grada Pule projektu pružila je i pomoćnica pročelnice UO za društvene djelatnosti Irena Peruško koja je kazala kako se divi entuzijazmu i trudu uloženom u projekt koji je ponovno oživio ovaj izniman sport. "Na ovaj se način djeca uče sportskim vrijednostima, kroz igru razvijaju motoriku te usvajaju navike zdravog življenja" zaključila je Peruško.

O samom projektu govorili su idejni začetnici trener STK Pula Alen Ivančić i psihologinja DV Pula Sanja Subotić te ravnateljica DV Pula Mariza Kovačević. "Od lipnja prošle godine, od kad se provodi projekt održano je preko 420 sati treninga, izrađeno preko 500 likovnih radova, osmišljena himna projekta, održan stolnoteniski dan s Tamarom Boroš, a sve uz izniman trud volontera" kazala je Subotić. Nadodala je kako je posebnost ovog projekta upravo činjenica da su sve aktivnosti održane besplatno što je omogućilo svoj zainteresiranoj djeci sudjelovanje. Za kraj je kazala kako je Pula prvi i jedini grad u Hrvatskoj u kojem se ovakav projekt priveo kraju.