Novosti

11/06/2015

Pula domaćin sportskih susreta studenata Hrvatske

U Puli se od  11. do 14. lipnja održavaju 7. Sportski susreti veleučilišta i visokih škola RH na kojima sudjeluje 300-tinjak studenata iz cijele Hrvatske i koji se natječju u nekoliko sportskih disciplina: malom nogometu, odbojci, šahu, košarci 3 na 3 i stolnom tenisu.

Natjecanja se održavaju u Domu sportova Mate Parlov i u dvorani srednje škola Stoja, a osim domaćina pulske Politehnike, sudjeluju studenti s veleučilišta Karlovca, Slavonskog broda, Požege, Gospića, Vukovara, Rijeke, Križevaca, Čakovca te studenti zagrebačkog Zdravstvenog veleučilišta, Visokog učilišta Algebra, zatim studenti Visoke škole za informacijske tehnologije, studenti zagrebačkog Tehničkog veleučilišta i Visoke škole za financijski menadžment RRiF.

Organizatori susreta su Odbor za sport veleučilista i visokih škola RH i Sportska udruga Politehnike Pula, uz podršku Vijeće veleučilišta i visokih škola RH te Grada Pule.

Istodobno, u organizaciji Studentske udruge Pula i Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 12. i 13. lipnja održava se i dvodnevni zabavno - sportski program Open Student. Glazbeni dio programa, održat će se na pomoćnom igralištu stadiona Uljanik, a nastupit će tamburaški sastav Inat, Adastra, Teška Industrija, Erik Bastijanić, Vanillazi te Kosta Radman. Sportski dio održat će se između 12.00 i 18.00 sati u petak 12. i subotu 13. lipnja na Valkanama, na košarkaškom terenu Doma sportova Mate Parlova te na terenu Zeppelin (Zlatne stijene).    

Festival sponzoriraju i organizacijski podržavaju Grad Pula, Savjet mladih Grada Pule, Studentski centar Pula, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Pulaparking, Turistička zajednica Grada Pula, Arenaturist, Ožujsko, Istra Adventure i PrintTIM.