Novosti

12/06/2015

Započeli 14. Dani antike- Pula Superiorvm

Sinoć su na pulskom Forumu plesnom predstavom Orfej i Euridika svečano otvoreni 14. Dani antike - Pula Superiorvm. Ravnateljica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj uz nekoliko prigodnih riječi zahvale kako sudionicima tako i samim organizatorima otvorila je ovu popularnu manifestaciju zaklučivši kako su Dani antike još jednom Pulu pretvorili u antičku meku i odličnim predstavama i nastupima vratili sav sjaj klasičnog antičkog razdoblja na ulice i trgove grada.

Glazbeno-scenski program nastavio se u veselom tonu, nastupom Istre Inspirit sa predstavom Crispo Comedy, čiju režiju potpisuje Petra Blašković. Nakon rimskih spletki i intriga nastupila je modna agencija Tijara koja je predstavila pravu modnu poslasticu s rimskim caricama u sklopu koje je predstavila antičku šminku i frizure, prikazala antički ples, te prezentirala antičku gozbu. U sklopu revije predstavili su se i Hair Studio Šišalica, Valentina Žužić te plesni studio Art Dance. U samu završnicu prvog dana festivala odvela nas je "Antigona" Teatra Naranče, u režiji Majkla Mikolića.

U popodnevnim satima otvoren je i antički sajam na kojem će obrtnici i trgovci u predstojećim danima festivala izlagati originalne proizvode izrađene prema starim antičkim recepturama, nadahnute rimskim povijesnim razdobljem. Na Trgu Portarata u međuvremenu će se predstaviti nezaobilazni antički zanati koji su u istom obliku i načinu izrade sačuvani do danas - od ručno pletenih košara do obrade keramike.