Novosti

12/06/2015

Pula domaćin 7. Sportskih susreta veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj

Na Sportsko rekreacijskom centru "Uljanik Veruda" održano je jučer svečano otvaranje sedmih po redu Sportskih susreta Veleučilišta i Visokih škola u Republici Hrvatskoj. Grad Pula već je četvrtu godinu zaredom uspješan domaćin Sportskih susreta koji ove godine okupljaju više od 300 studenata s 14 veleučilišta i visokih škola diljem zemlje.

Ispred grada domaćina, prisutnima se obratila pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Irena Peruško koja je kazala kako Pula moderan, studentski grad koji iznimno cijeni i promiče sport. "Sport je stil života, slobodan izbor svakog pojedinca koji je odlučio da sport bude pokretač u osobnom rastu i razvoju. Svim studentima želim dobre rezultate, lijepu zabavu i pregršt iskustava koje će ponijeti sa sobom iz naše Pule," istaknula je Peruško.

Prisutne studente i goste susreta pozdravio je i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin koji je svima poželio lijep boravak u Puli te mnogo sportskih uspjeha, rezultata i novih prijateljstava. Tomislav Paškvalin proglasio je igre otvorenima.

Studenti će se tijekom tri dana trajanja susreta natjecati u pet disciplina: nogomet (futsal), košarka 3x3, odbojka, stolni tenis i šah. Uz sportski dio, bit će organiziran i okrugli stol te konferencija na temu "Studenti i pozicija Visokih škola i Veleučilišta u Hrvatskoj i u Europi".

Ovu sportsku manifestaciju podržava Vijeće veleučilišta i visokih škola, a zajednički je organiziraju Odbor za sport veleučilišta i visokih škola te Studentska sportska udruga "Politehnika Pula" na čelu s profesoricom Desom Vrbanac.