Novosti

12/06/2015

I Pula se priključuje obilježavanju Svjetskog dana glazbe

Grad Pule ove se godine priključuje obilježavanju Svjetskog dana glazbe, 21. lipnja te će tim povodom na atraktivnim gradskim lokacijama nastupiti glazbenici amateri, ali i profesionalci. Manifestacija je to koja se održava i slavi na javnim površinama u više od 400 gradova diljem svijeta s ciljem popularizacije glazbene kulture i sviranja instrumenata. U Puli će se koncerti i nastupi protezati od Tržnice preko Trga Portarate, Korza i Foruma pa sve do Trga Sv. Tome, a intencija je da ova manifestacija i u Puli postane tradicionalna.

Hrvatska glazbena unija Pula tom prilikom poziva sve glazbenike da se prijave za nastup i svojom svirkom uveličaj proslavu Svjetskog dana glazbe koji će se održati u nedjelju 21. lipnja 2015. Jutarnji koncerti održat će se od 09,00 do 11,00, a večernji od 20,00 do 00,00.

Sve lokacije bit će prilagođene akustičnim nastupima i osiguran je adekvatan razglas. Prijave se šalju na mail hgu.pula@hgu.hr, kako bi na vrijeme mogli rezervirati  termin, i mjesto nastupa. U prijavi je potrebno navesti naziv, broj članova sastava, vrstu glazbe, i instrumente koji se koriste za nastup.