Novosti

12/06/2015

Thelma & Louise u Vojvodini, Hotel Europa u Ateni

Na danas održanoj konferenciji za medije predstavljen je bogat program međunarodne kulturne suradnje i razmjene, odnosno gostovanja INK u narednih mjesec i pol dana.

Rekordna turneja po broju izvedbi, s predstavom "Thelma&Louise" započinje u Kikindi, 14. lipnja na 6. festivalu malih scena , nastavlja se 15. lipnja na 23. pozorišnom maratonu u Somboru, slijede: 16. lipnja Subotica i 17. lipnja Zrenjanin. Suradnja je započela na inicijativu Grada Pule prilikom posjeta delegacije Grada Sombora Puli u siječnju ove godine i prerasla je u vrlo zahtjevnu turneju. Gotovo u isto vrijeme, 16. i 17. lipnja u Ateni igra predstava Hotel Europa, koprodukcija sedam europskih zemalja, nastala u sklopu međunarodnog projekta TOgether kojeg je INK partner.

Shvaćajući važnost njegovanja dobrih odnosa i promicanja umjetničkih i kulturnih ostvarenja van granica Republike Hrvatske, vodstvo Istarkog narodnog kazališta se zahvalilo se svom osnivaču, Gradu Puli, Ministarstvu kulture RH i Istarskoj županiji na sufinanciranju i konstantnoj potpori u radu.