Novosti

17/06/2015

Objavljen Prijedlog liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće

U prostorijama Komunalne palače održana je danas konferencija za novinare povodom objave Prijedloga liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2015./2016. Konferenciji su prisustvovali zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, predsjednica Povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće Sanja Krizman te Tihomir Brčina iz Upravnog Odjela za društvene djelatnosti.

"Nakon isteka dvotjednog roka za predaju dokumentacije, 10. lipnja objavljen je Prijedlog povjerenstva kojim se utvrđuje da, od ukupno 657 zaprimljenih zahtjeva, pravilniku udovoljava njih 565. Važno je napomenuti kako roditelji mogu uložiti žalbu na ovaj Prijedlog koju će potom rješavati Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Pule. Rok za podnošenje žalbe traje sve do utorka, 23. lipnja 2015. godine", ukratko je objasnila Puh Belci, napomenuvši da se konačna lista reda prvenstva za upis u dječje vrtiće očekuje početkom srpnja ove godine.

"Pozivamo roditelje da provjere Prijedlog liste na web stranicama Grada Pule ili dječjih vrtića, uz pomoć jedinstvene šifre koju su dobili prilikom predaje dokumentacije. Na ovaj način roditeljima je omogućen jednostavan uvid u cijeli proces upisa u vrtiće, a istodobno se štiti njihovo pravo na zaštitu podataka", napomenula je Krizmanić Marjanović.

Predsjednica sedmeročlanog Povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće Sanja Krizman opisala je ukratko rad Povjerenstva te nadodala kako se kroz godine primjećuje trend smanjenja problema nepotpune dokumentacije prilikom upisa, čemu uvelike doprinosi pojednostavljeni proces prijave te ubrzana procedura.

Više informacija o upisima u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2015./2016. možete vidjeti na mrežnim stranicama Grada Pule, odnosno ovdje.