Novosti

18/06/2015

Održano predavanje o energetskoj učinkovitosti za gospodarstvenike

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula održano je danas predavanje o "Cjelovitim rješenjima za energetsku učinkovitost" kojemu su nazočili predstavnici renomiranih tvrtki s područja Puljštine. Cilj predavanja bio je upoznati sve zainteresirane s konkretnim rješenjima koja se danas provode u sklopu energetske učinkovitosti, prezentirane  su zakonske obveze tvrtki, aktualni natječaji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, mogućnosti sufinanciranja projekata, kao i realizirani projekti.

Okupljene je pozdravila voditeljica Pododsjeka za energetsku učinkovitost Grada Pule Minja Savović, naglasivši kako se u Gradu Puli već godinama radi na  edukaciji građana o tome kako smanjiti režijske troškove te uštedjeti novac i energiju. "Zahvaljujem našim gostima predavačima iz tvrtki Riteh d.o.o. i HEP Esco d.o.o. koji su odvojili svoje vrijeme kako bi danas prezentirali najnovije ideje iz područja energetske učinkovitosti i obnove", rekla je Savović, zaključivši kako je trend uštede energije u Puli u velikom porastu.

Današnje je predavanje bilo usmjereno prema gospodarstvenicima i jedinicama lokalne samouprave koji sudjeluju u upravljanju i održavanju zgrada i provođenju investicijskih projekata. Predavanje je bilo besplatno, a organizirali su ga Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula te Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu Grada Pule.