Novosti

19/06/2015

Najavljen humanitarni koncert "Sv. Toma - zajedno za znanje"

U pulskoj Komunalnoj palači održana je danas konferencija za medije kako bi se najavio veliki humanitarni koncert u Areni "Sv. Toma - zajedno za znanje".

"Cilj je ove hvalevrijedne humanitarne akcije pomoći nadarenoj djeci i mladima slabijeg imovinskog stanja u njihovom daljnjem obrazovanju. Iznimno sam sretan što su se akciji odazvali i poznati glazbenici poput Olivera Dragojevića, Alana Hržice i ostalih", kazao je gradonačelnik Boris Miletić. Gradonačelnik je podsjetio kako Porečko-pulska biskupija, koja je jedan od organizatora događaja, već dugi niz godina provodi program stipendiranja siromašnijih studenata, na čemu im se srdačno i zahvalio.

Velečasni Željko Zec iz Porečke i Pulske biskupije podsjetio je okupljene kako je Sv. Toma zaštitnik Pule te kako se ovim koncertom obilježava i njegov dan, istaknuvši kako se Puli na ovaj način pruža i prilika stvaranja novog simbola grada, odnosno obnavljanja starih katoličkih proslova koje su u duhu vjere u prošlosti obilježavali pulski stanovnici. "Nalazimo se u vremenu teže ekonomske situacije kada mnogi mladi napuštaju svoju domovinu te me upravo iz tog razloga veseli duh zajedništva i iskrene suradnje koja se ovih dana može osjetiti kroz organizaciju događaja", zaključio je velečasni Zec.

Anton Kliman zahvalio se u ime Hrvatskog katoličkog zbora "Mi" gradonačelniku Pule i Gradu Puli na potpori i otvorenim vratima koja su uistinu olakšala organizaciju i popularizaciju ovakvih događaja. Istaknuo je i kako je cijena od samo 20 kuna izvrsna prilika za sve obitelji da se provedu u ugodnoj atmosferi velikog amfiteatra, a pritom i značajno pomognu našim mladim sugrađanima, pružajući im potporu da svoje obrazovanje i svoj život nastave u svome kraju.

Humanitarni koncert "Sv. Toma - zajedno za znanje" održat će se u pulskoj Areni 3. srpnja 2015. godine, a od 20 sati, osim Olivera Dragojevića i Alana Hržice, nastupit će i Ante Galo, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Bruno Krajcar i sestre Palić. Građani svoje donacije osim putem kupnje karte mogu uplatiti i na posebno otvoren žiro-račun na broj IBAN: HR5723600001501651203