Novosti

22/06/2015

Obilježen Dan antifašističke borbe u Puli

Povodom Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, predstavnici Grada Pule te Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule položili su vijence u znak sjećanja svim palim borcima u Antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama drugog svjetskog rata. Vijence su položili na Gradskom groblju na spomeniku palim antifašističkim borcima te u Titovom parku na spomeniku palim borcima i žrtvama fašizma.

Uz polaganje vijenaca i himnu, prisutnima se obratio predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule Livio Blašković koji je podsjetio kako se antifašistička borba nastavlja kroz edukaciju i kako bez nje danas ne bi bilo ni moderne i demokratske Republike Hrvatske.

U ime Grada Pule okupljenim se građanima u Titovom parku obratio predsjednik gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek koji je istaknuo kako se ne može riječima izraziti dovoljna zahvalnost svim antifašistima koji su položili svoje živote za slobodu, te kako je zadaća svih građana prenositi istinu o borbi i vrijednosti koje su iz nje proizašle budućim generacijama. Nakon govora pozvao je sve okupljene građane da minutom šutnje odaju počast svim borcima narodnooslobodilačke borbe.