Novosti

23/06/2015

Pula ove sezone izravno povezana s Rimom i Londonom

Pulska je Zračna luka u posljednjih nekoliko dana postala bogatija za dvije nove zrakoplovne linije koje će Pulu ovoga ljeta izravno povezivati s Rimom i Londonom.

U Pulu je u subotu u popodnevnim satima po prvi puta sletio zrakoplov iz Rima, novootvorena linija španjolske niskotarifne zrakoplovne kompanije Vueling. Španjolska kompanija Vueling uspostavlja let na relaciji Rim - Pula jednom tjedno. U periodu od 20. lipnja do 25. srpnja letovi će se odvijati subotom, a od 02. kolovoza do 06. rujna nedjeljom. Kompanija je osnovana 2004. godine, a flotu Vuelinga čini 95 zrakoplova, većinom Airbusa 320, koji operiraju na 155 destinacija i u prošloj su godini prevezli preko 17 milijuna putnika.

U Zračnu luku Pula danas je u jutarnjim satima sletio prvi zrakoplov koji izravno povezuje London Gatwick i Pulu. Riječ je o britanskoj niskotarifnoj zrakoplovnoj kompaniji Easyjet koja će dva puta tjedno izravno letjeti na relaciji London Gatwick - Pula, utorkom i subotom, sve do 31. listopada ove godine. Kompanija je osnovana 1995. godine, otkada se rapidno razvija i posluje s flotom od više od 200 zrakoplova, od čega su većina Airbus A 319. Kompanija broji 24 baze diljem Europe, od čega je najveća upravo na zračnoj luci London Gatwick. U 2014. godini Easyjet je prevezao preko 65 milijuna putnika na više od 600 ruta u preko 30 zemalja, što ga pozicionira kao drugu najjaču niskotarifnu zrakoplovnu kompaniju, odmah nakon Ryanaira.