Novosti

23/06/2015

Započele Konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina Grada Pule

U prostorijama Komunalne palače u Puli započele su danas prve četiri od ukupno osam Konstituirajućih sjednica vijeća nacionalnih manjina Grada Pule, čime će se izabranim predstavnicima pulskih manjina povjeriti mandat u trajanju od četiri godine i omogućiti redovan rad vijeća.

Pročelnica Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Pule Vesna Sajić  pozdravila je okupljene te im zahvalila na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji. "Mi cijenimo vaše mišljenje i stoga mi je drago što smo se još jednom okupili u prostorijama Komunalne palače kako bismo izabrali legitimne predstavnike vaših interesa", istaknula je Sajić.

Na današnjim sjednicama provest će se glasovanje za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Vijeća za: Vijeće crnogorske nacionalne manjine, Vijeće slovenske nacionalne manjine, Vijeće makedonske nacionalne manjine te Vijeće albanske nacionalne manjine dok će se predsjednik i zamjenik predsjednika za Vijeće srpske nacionalne manjine, Vijeće talijanske nacionalne manjine, Vijeće romske nacionalne manjine i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine birati sutra.