Novosti

28/06/2015

Druga dječja klupa postavljena u uvali Mandrač



Povodm "Dana Uvale Mandrač" jučer u  lučici  Madrač pored raznih zabavno-gastronomskih događaja, korak naprijed išlo se i s  projektom Klupa "Mandrač", koji je pokrenut je na inicijativu  pulske umjetnice Roberte Weissman Nagy i bivše učenice OŠ Veli Vrh Petre Kancijanić.

Nakon prve postavljenje klupe, ovu subotu  27.06.2015.,  svečano se stavila u funkciju i druga klupa u uvali koja će građanima služit za odmor od šetnje i druženje uz more.

Uz brojne građane, klupu su došle i podržale dogradonačelnica Elena Puh Belci i ravnateljica OŠ Veli Vrh Karmen Kranjec, koje su se složile da je najljepše kad se spoji odgoj, kultura, mladost, mudrost, ali i inicijativa samih građana za boljitak grada.

Projekt Klupa "Mandrač" osmišljen je  na način da se oživi i oplemeni lučica Mandrač nasuprot željezničke stanice gdje su se vezivale batane, pasare i mali ribarski brodovi.

Klupe su dizajnirane i realizirane kao dječji radovi, prva klupa djelo je autorice Svenie Antić, a druga klupa koja se postavila povodom Dana lučice djelo je Donovana Zvonareka i Tare Langedijk. Profesorica Nagy zajedno s učenicima, sa velikim zadovoljstvom realizirali su betonske klupe koje su donacija firme Vibrobeton i Concrete za Lions Klub Pula u sklopu projekta "Luka Mandrač".

Sudionici projekta su i "Udruga Mandrač" gdje se sve i odvija  , a za realizaciju svega ispred Lions Lluba zaslušna je Patrizia Milani koja je donirala klupe za zajednicu.

Projekt klupa "Mandrač" možemo reći vodi se poslovicom " kad se male ruke slože, sve se može" jer je to rezultat rada djece, odraslih, te  volje i želje da se uljepša grad.