Novosti

30/06/2015

Obilježena 55. obljetnica osnivanja pulskog Fakulteta ekonomije i turizma

U prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli održana je danas svečanost s prigodnim kulturno-umjetničkim programom kojom je obilježeno 55 godina rada ove visokoškolske ustanove. Davnog 30. lipnja 1960. godine u Puli je osnovana Viša ekonomska škola - pravni prednik današnjeg Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (FET), a njezin današnji značaj najbolje potvrđuju brojni ugledni gosti iz javnog života koji su nazočili svečanoj proslavi.

U ime Grada Pule prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović izrazivši veliki ponos na tradiciju kvalitetnog školovanja brojnih generacija ekonomista. "Želja nam je da Pula postane studentski grad, a to je moguće jedino na temeljima ovako snažnih i vrijednih institucija kao što je pulski Fakultet  ekonomije i turizma koji je već itekako poznat u Hrvatskoj i široj regiji. Od srca vam čestitam na ovoj važnoj obljetnici i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu", rekla je Krizmanić Marjanović.

U posljednjih 55 godina na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma diplomiralo je više od 7000 studenata, a riječ je o najstarijoj visokoškolskoj ustanovi za obrazovanje ekonomista na području Hrvatske izvan Zagreba.