Novosti

01/07/2015

Grad Pula ulaže pola milijuna kuna u rekonstrukciju dječjih vrtića

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević i ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich, danas su, u dječjem vrtiću Centar održale konferenciju za novinare povodom najave investicija i radova u pulskim vrtićima te davanja informacija o ljetnoj organizaciji rada u vrtićima.

"Kako bi se rad pulskih vrtića, kojima je grad osnivač, organizirao na što efikasniji način provedena je anketa među roditeljima o njihovim potrebama za korištenje usluge vrtića u ljetnom periodu koja predviđa da će tada vrtić pohađati oko 700 djece", kazala je Puh Belci. Istaknula je da pulski vrtići nikada ne zatvaraju svoja vrata, njihov rad se samo reorganizira te u funkciji ostaju veliki i klimatizirani objekti s dvorištem i svim ostalim uvjetima za bezbrižan ljetni rad u blizini centralne kuhinje. "Od danas pa do 15. srpnja ostaju otvoreni dječji vrtići Rožica, Monte Zaro, oba na Velom Vrhu, Zvjezdice, Pužići, Kaštanjer, Zvončići, na Verudi Izvor i Latica, a cijelo ljeto bit će na raspolaganju Veli Vrh (Padulj), Rožica, Monte Zaro i Izvor", pojasnila je Puh Belci te je dodala kako će dežuran vrtić koji radi do 21.00 sat biti na Kamenjaku.

Radove vrijedne pola milijuna kuna najavila je Mariza Kovačević koja je kazala kako se glavnina radova održava u ljetnoj stanci jer je to jedini period kada vrtić pohađa manje djece. "U dječjem vrtiću Centar izvršit će se sanacija i rekonstrukcija sanitarnih čvorova te će se usporedno raditi i na rekonstrukciji kanalizacije. Također, sanirat će se i oličiti zidovi, zamijenit će se dotrajali namještaj po dječjim sobama te će se postaviti nova sportska oprema za tri vrtičke skupine koje provode sportski program. U dječjem vrtiću Kaštanjer, pored sanacije sanitarnih čvorova, radovi će se izvršiti na temeljima i obojati će se cjelokupna drvenarijama, dok će se u dječjem vrtiću Veruda sanirati sanitarni čvorovi i rekonstruirati kanalizacija. U proteklom periodu značajna financijska sredstva uložena su u sanaciju krova vrtića Rožica i za nabavku opreme vrtića za što je izdvojeno ukupno 161 tisuća kuna", izjavila je Kovačević. Na kraju je je direktorica Dječjih vrtića Pula zaključila kako će najavljeni radovi znatno poboljšati uvjete i infrastrukturu pulskih dječjih vrtića.

Tamara Brussich obavijestila je okupljene kako će, u ljetnom periodu, raditi centralni vrtić na Glavinićevom usponu te podružnica na Verudi. "Vrtići će se osvježiti tako što će se svi oličiti i temeljito počistiti te će se opremiti novim igralima i didaktičkim igračkama", dodala je Brussich.