Novosti

02/07/2015

Sutra humanitarni koncert "Sveti Toma - zajedno do znanja"

Sa željom da se pomogne siromašnim studentima i potakne javnost da razmišlja o tom problemu, Grad Pula, Porečko-pulska biskupija i Hrvatski katolički zbor "MI" organiziraju humanitarnu akciju "Sveti Toma - zajedno do znanja" kako bi se naglasilo da novac ne smije biti prepreka obrazovanju. Tim će se povodom sutra, na blagdan Svetoga Tome, u pulskom Amfiteatru održati veliki humanitarni koncert, s početkom u 20 sati.

Pravo na školovanje ne bi smjelo biti privilegija temeljena na financijskoj snazi obitelji. Mnoga iznimno nadarena djeca koja dolaze iz siromašnih i neobrazovanih obitelji ne nastavljaju školovanje i gube priliku da se znanjem i obrazovanjem bore protiv svojega siromaštva. 

Na koncertu nastupaju Oliver Dragojević, Ante Gelo, Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Bruno Krajcar i sestre Palić. Prihod od koncerta namijenjen je stipendiranju siromašnih studenata. Ulaznice za koncert po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima Tiska te putem sustava www.ticketshop.hr.

Svi koji žele podržati akciju izravnom uplatom na humanitarni račun mogu to učiniti uplatom donacije na IBAN: 5723600001501651203.