Novosti

06/07/2015

Poziv na sudjelovanje u projektu "Volontiranje - prilika za nove kompetencije"

Udruga za razvoj civilnog društva SMART poziva osobe s invaliditetom na sudjelovanje u projektu "Volontiranje - prilika za nove kompetencije" koji omogućuje unaprjeđenje vještina i kompetencija iz područja volonterstva, neprofitnog menadžmenta i poduzetničkih vještina kroz devetodnevnu edukaciju te stjecanje praktičnog iskustva kroz volonterski angažman u zajednici.

"Volontiranje - prilika za nove kompetencije" projekt je kojeg provodi Volonterski centar Osijek u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterskim centrom Zagreb, Udrugom MI iz Splita i Autonomnim centrom ACT iz Čakovca s ciljem pružanja podrške socijalnoj inkluziji i povećanja zapošljivosti osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj.

Aktivnosti projekta namijenjene su osobama s invaliditetom u svrhu stjecanja znanja i vještina iz područja neprofitnog menadžmenta i socijalnog poduzetništva, stjecanja profesionalnog iskustva, socijalnih vještina, širenja socijalne mreže te na taj način podizanja njihove zapošljivosti. Organizacije civilnog društva kroz ovaj projekt mogu razviti/poboljšati kapacitete za uključivanje osoba s invaliditetom u volonterske aktivnosti, razviti programe inkluzivnog volontiranja i poboljšati svoje sposobnosti kao potencijalni poslodavci osoba s invaliditetom. U lokalnim zajednicama podiže se svijest građana o sposobnostima i potencijalima osoba s invaliditetom kroz volontiranje.

Uvjeti za sudjelovanje u projektu:
- projekt je namijenjen osobama s invaliditetom koje imaju poslovnu sposobnost i koje žele steći odgovarajuće vještine za aktivno traženje posla;
- osoba s invaliditetom treba imati izraženu motivaciju za volontiranjem;
- obvezno sudjelovanje u devetodnevnoj edukaciji o volonterstvu, civilnom društvu, neprofitnom menadžmentu i vještinama iz socijalnog poduzetništva koja će se održati u Puli;
- volonterski angažman u trajanju od 50 sati (raspoređeno u 3 do 6 mjeseci) u zajednici;
- obvezno sudjelovanje u završnoj jednodnevnoj radionici procjene kompetencija i unaprjeđenja životopisa u svrhu poboljšanja zapošljivosti;
- uredno popunjavanje evidencije o volontiranju;
- potpisivanje sporazuma o volontiranju i sudjelovanju na edukacijama s nadležnim volonterskim centrom i organizacijom civilnog društva.

Prijavnicu koja se nalazi ovdjepotrebno je dostaviti Udruzi za razvoj civilnog društva SMART e-mailom: renata@smart.hr, na broj faksa: 051 330 470 ili na adresu: SMART, Blaža Polića 2/4, 51 000 Rijeka. Poziv je otvoren do 07. srpnja 2015. godine.

Datumi predviđeni za edukaciju su: 14.-16. srpnja, 08.-10. rujna, 05.-07. listopada 2015 godine. Tijekom navedenih datuma edukacija će se održavati u Dnevnom boravku Društvenog centra Karlo Rojc u vremenu od 9.00 (prvi dan od 10.00) do 16.00 sati.