Novosti

07/07/2015

Grad Pula i Udruga Ruka Šapi imaju ugovor o korištenju zemljišta još od 2013. godine

U nekoliko lokalnih medija danas se pojavila netočna informacija o pravnoj regulaciji odnosa između Grada Pule  i Udruge "Ruka Šapi" te se, između ostalog, navodi kako Udruga ni nakon više od dvije godine nema niti jedan jedini papir koji potvrđuje da je zemljište za azil njihovo, odnosno da ga može koristiti. Nadalje, u člancima je prenesena i tvrdnja da nikada nisu potpisali ugovor s Gradom Pulom.

S obzirom da ovakve neistinite izjave mogu dovesti građane Pule u zabludu, dužni smo na njih reagirati. Naime, temeljem odluke gradonačelnika od 16. svibnja 2013. godine zemljište u vlasništvu Grada Pule k.č. 864/102 k.o. Galižana, pašnjak, površine 3146 m2 dano je uporabu Udruzi Ruka šapi iz Pule (Vukovarska 37, OIB: 23223483318) za potrebe uređenja prihvatilišta za napuštene životinje, bez naknade, na vrijeme od 10 godina.

Između Grada Pule i udruge Ruka šapi dana 28. svibnja 2013. godine potpisan je ugovor o uporabi zemljišta za potrebe uređenja prihvatilišta za napuštene životinje. U ime udruge ugovor je potpisala (zastupana po predsjednici) gđa. Svjetlana Prodanović.

U skladu s transparentnim poslovanjem Grada Pule i pravodobnim informiranjem naših sugrađana, odluka o potpisivanju navedenog ugovora donesena je kroz akte gradonačelnika te objavljena na stranicama Grada Pule: http://bit.ly/1LSkggz.