Novosti

07/07/2015

Započelo hortikulturalno uređenje - prvo cvijeće posađeno kod Arene i Valerijina parka

Pula Herculanea d.o.o. započela je danas s hortikulturalnim uređenjem gradskih parkova i zelenih površina. Prvo je na red došla sadnja crvenih i bijelih begonija na području oko Arene i Valerijina parka, a akcija će se nastaviti i u narednim danima na području Vidikovca, Monvidala, Velog Vrha, Verude i drugim lokacijama u središtu grada.

Sadnja će trajati do petka i završit će postavljanjem 1.000 sadnica ageratuma i žutog  tagetesa na prostoru Marine Veruda.

Svake se godine na pulskim zelenim površinama posadi oko 17.000 ljetnica, a većinom je riječ o  begonijama, petunijama, salvijama i kadificama. Iste ostaju na javnim zelenim površinama do jeseni kada na njihovo mjesto dolaze "zimske" vrste, maćuhice i tratinčice. Podsjećamo kako su u lipnju ove godine već posađene ljetnice na dvije gradske površine i to na Vidikovcu kod spomenika te u Parku mladenaca u količini od približno 1.500 komada, a riječ je o sadnicama koje su ostale neiskorištena od prošle godine. Ovih je dana okončan postupak javne nabave za ovu godinu, potpisane su odluke o odabiru najpovoljnijih ponuđača te je tako i sadnja mogla započeti u ranim jutarnjim satima