Novosti

07/07/2015

Održana završna radionica za izradu Strategije razvoja turizma Grada Pule

Nakon uspješno provedenog ciklusa radionica, u Komunalnoj je palači danas održana posljednja u nizu radionica na temu izrade Strategije razvoja turizma Pule koju Grad Pula izrađuje u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile. Na radionici su, uz zamjenicu gradonačelnika Pule Elenu Puh Belci, sudjelovali i pročelnici i predstavnici gradskih upravnih odjela, direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj, direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo, predstavnici hotelijera i ugostitelja, turističkih agencija i iznajmljivača te ostale zainteresirane strane. Svi su se sastali kako bi zajednički prokomentirali dosadašnje rezultate te iznijeli svoja mišljenja i dali prijedloge koji će se uvrstiti u izradu za Pulu turistički važne strategije

Voditeljica projekta, docentica Tea Golja, predstavila je SWOT matricu koja se temeljila na podacima koji su proizašli iz prethodnih radionica. Također, izložila je ključne turističke proizvode koji su utvrđeni temeljem provedenih radionica i anketnog upitnika. Golja se posebno osvrnula na viziju i misiju razvoja turizma grada te definiranje strateških ciljeva i projekata.

Nakon izlaganja je uslijedila rasprava na kojoj su sudionici imali priliku osvrnuti se još jednom na prezentaciju.  Pri izradi ovog gospodarski važnog dokumenta, Gradu je cilj uključiti sve zainteresirane strane i pribaviti mišljenja kompetentnih osoba, stručnjaka iz polja turizma te što većeg broja zainteresiranih građana koji imaju iskustva u turizmu.

Podsjećamo sve zainteresirane da na web stranicama Grada Pule mogu i dalje sudjelovati u online anketi te na taj način doprinijeti stvaranju Strategije.