Novosti

08/07/2015

Nastavlja se bogati ljetni program u Areni

Ljeto u Areni i ove nam godine donosi cijeli niz zanimljivih programa u kojem svatko može izaberiti nešto za sebe. Jer, svaki je program jedinstven, a jedinstven je i ambijent pulske Arene.

Sezonu je 27. lipnja otvorio njemačko-austrijski televizijski show "Musikantenstadl". Dok je prošlog vikenda, 3. srpnja, na Dan sv. Tome, zaštitnika grada Pule, u amfiteatru pred mnogobrojnim gledateljima održan veliki dobrotvorni koncert za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja.

U nastavku ljetne sezone očekuju nas neke stare, ali i nove poslastice. Pulski filmski festival u svom 62. izdanju održat će se od 18. do 25. srpnja, dok će se 31.  srpnja na pozornicu Arene popeti  Dubioza kolektiv i S.A.R.S.

Societa Filharmonica Udine izvodi 4. kolovoza Rossinijevu operu "L'Italianain Algeri", a četiri dana kasnije, 8. kolovoza, slijedi raritetan program obilježavanja 40. rođendana Bijelog dugmeta. Večer kasnije, 9. kolovoza, nastupa renomirani Glenn Miller Orchestra, a 11. kolovoza Tony Cetinski koncertom će obilježiti 25 godina karijere. 

Koncert otvaranja Dimensionsfestivala u Areni na rasporedu je u srijedu 26. kolovoza. Nastupit će ugledni britanski producenti DJ-evi Four Tet (Live) i Floating Points te švedski kvartet Little Dragon, a njihov će koncert uživo pratiti svjetski poznati internetprojekt Boiler Room.

Koncert bivšeg pjevača i gitarista Pink Floyda Davida Gilmoura koji će biti održan 12. rujna, rasprodan je u svega nekoliko minuta. Za sve one koji su u Puli i rujnu ima zanimljivih programa, sadržajan program otvaranja Outlook festivala  bit će održan 2. rujna, s legendama hip hopa Jurassic 5 i ikonom drum'n'bassa Roni Sizeom. Zanimljiv će bit i nastup popularnog talijanskog glazbenika i TV voditelja Renza Arborea s Orchestra italiana , a bit će održan 5. rujna.