Novosti

09/07/2015

Kamen s gradilišta bolnice koristit će se za izgradnju pulske obale

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i ravnatelj pulske Lučke uprave Donald de Gravisi na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili dosadašnji tijek radova na uređenju i izgradnji pulske obale na rivi te su ujedno i najavili buduće aktivnosti na tom projektu.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pohvalio je suradnju Grada Pule s Lučkom upravom čiji je osnivač Istarska županija te je izrazio zadovoljstvo što se uz gradnju bolnice odvija i izgradnja pulske obale. "Drago mi je da nastavljamo s projektom uređenja pulske obale koja će biti uređena za novih 127 metara, a ovime dobivamo jedan novi plato koji će u narednom periodu biti uređen potrebnim javnim sadržajima," kazao je Miletić.

De Gravisi je tako pojasnio kako je do sad  izgrađeno 60-ak metara nove obale podno pulske Arene na potezu od Riječkog gata prema Velom Vrhu te je dodao kako će se u nastavku projekta gradnje koristiti višak kamena koji se pojavio prilikom gradnje pulske bolnice. "Za rekonstrukciju obale koristit ćemo višak iskopina, odnosno kamena s gradilišta nove opće bolnice, a ugovor smo potpisali s Državnim uredom za upravljanjem državne imovine. Radovi će se izvoditi od 14. do 31. srpnja te od 10. do 31. kolovoza, a izvodit će ih tvrtka Zagrebgradnja, koja će svakodnevno sa četiri kamiona prevoziti kamen relacija bolnica - luka", kazao je de Gravisi.