Novosti

10/07/2015

Obilježena 159. Obljetnica rođenja izumitelja Nikole Tesle

Povodom 159. godišnjice rođenja velikog izumitelja, znanstvenika i stvaratelja Nikole Tesle danas je u parku Hughes pored njegovog memorijalnog spomenika održana prigodna komemoracija sjećanja.

U ime koordinacije Srba u Istri Milan Rašula se zahvalio Gradu Puli i pročelnici Upravnog odjela za kulturu Jasmini Nini Kamber koja je prisustvovala obilježavanju, na pomoći pri hortikulturalnom uljepšavanju ovog prostora. Istaknuo je kako se ovim obilježavanjem svi zajedno prisjećamo velikog Tesle koji je svojim tehnološkim inovacijama i znanstvenim uspjesima uistinu promijenio cijeli svijet.

Ispred spomenika Nikoli Tesli vijence su položili predsednik KUD "Nikola TeslaČedo Grabež i predsjednik koordinacije Srba u Istri Radomir Janković,

U čast stogodišnjice njegova rođenja Međunarodna elektrokomisija nazvala je njegovim imenom jedinicu magnetske indukcije Tesla (znak - T). U Češkoj jedna tvornica žarulja nosi njegovo ime, dok ga je Enciklopedija Britannica svrstala među 10 najvažnijih ljudi u povijesti svijeta.