Novosti

16/07/2015

Najavljene tri zanimljive sportsko-rekreativne manifestacije u Puli

Na današnjoj konferenciji za novine u pulskom hotelu Park Plaza Histria predstavljene su tri sportsko-rekreativne manifestacije koje će se u idućem periodu održati u Puli, a riječ je o Pulskoj Xici, Škrapuli i Kotačićima uz more.

Direktorica TZ grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je važnost i ulogu različitih manifestacija u post-sezoni kojima je cilj okupljanje što već broja sudionika, kako domaćih tako i inozemnih, a upravo sportske manifestacije poput ovih imaju značajnu ulogu u tome.

Voditeljica marketinga Arenaturista Manuela Kraljević izrazila je zadovoljstvo što se ova renomirana kompanija uključila u realizaciju novih sportskih događaja te je napomenula kako će već idućeg tjedna Arenaturist prezentirati ova tri nova eventa svojim postojećim i potencijalnim partnerima na specijaliziranom turističkom sajmu u Kà¶lnu.

Direktor Pulasporta d.o.o. Erik Lukšić najavio je Pulsku x-icu, odnosno utrku koja će se 12. rujna održati na kupalištu Mornar, a trčat će se tri kruga, svaki dužine 3250 metara šetnicom uz more i 250 metara cestom - ukupno 10 kilometara, a start je u 18,00 sati. "Natjecanje je predviđeno u nekoliko kategorija i to do 29 godina, od 30 do 39, od 40 do 49 te u kategoriji 50+. One najbolje u kategorija očekuju i vrijedne nagrade", kazao je Lukšić.

Kamp Stoja bit će mjesto bit će mjesto na kojem će 27. rujna biti održana utrka Škrapula. Trčat će se dva kruga po stijenama oko kampa, a potom će natjecatelji trčati cestom i ponovno po stijenama prema kampu uz samo more. Staza je duga pet kilometara i kreće u 10,00 sati. Natjecanje je također podijeljeno u nekoliko dobnih kategorija i one najbolje očekuju nagrade.

Kotačićima uz more posljednja je sportska manifestacija dužine 3 kilometara koja će se održati 4. listopada na Mornaru s početkom u 10,00 sati, a okupit će rekreativce na rolama, koturaljkama i svim ostalim "malim" kotačićima.

Organizatori manifestacija su Pulasport d.o.o. i Turistička zajednica grada Pule, dok je glavni sponzor hotelska kompanija Arenaturist d.d.. Suorganizatori su pulska Udruga kineziologa i Triatlon savez Istarske županije, pokrovitelji su Grad Pula i Pula Film Festival.