Novosti

17/07/2015

Rasplesano ljeto uz "BASEbox"

U prostorijama Doma sportova "Mate Parlov" održana je danas konferencija za novinare na kojoj je predstavljena plesna radionica "BASEbox". Radionica je nastala u organizaciji Pula sporta d.o.o. ikreativnog tima dviju voditeljica Ilone Cvitić i Helene Janjušević.

Direktor Pula Sporta Erik Lukšić kazao je kako ga iznimno veseli što se ova svjetska plesna radionica održava upravo u Puli te što će projekt "BASEbox" oplemeniti Dom sportova novim sadržajima u ljetnim mjesecima.

"Radionice kreću 20. srpnja i održavat će se u Domu Sportova, s trajanjem od dva tjedna, točnije, sve do 2. kolovoza 2015. godine. Radionice se dijele na jutarnje plesne tečajeve koji su namijenjeni upisanim polaznicima, ali i večernje satove otvorenog tipa za sve one koji nisu nužno uključeni u program", pojasnila je ukratko Ilona Cvitić, jedna od voditeljica radionica.

Helena Janjušević je nadodala kako će polaznicima na raspolaganju biti 20 renomiranih hrvatskih trenera, pedagoga i kineziologa koji će kroz program obuhvatiti deset plesnih stilova i teoretska predavanja. "Sudionici će, osim samog plesa, imati prilike naučiti nešto više i o pravilnoj prehrani, dodatnim vježbama iz pilatesa za plesače, disciplini na satu, teoriji o povijesti plesa, timskom radu te samoj koreografiji", zaključila je Janjušević.

"Dvotjedni trud i rad polaznika i njihovih trenera bit će prezentiran kroz dva nastupa, jednom u nedjelju, 26. srpnja na Usponu i završnom nastupu koji će se održati 2. kolovoza na Valkanama", kazala je Cvitić za kraj, pozvavši sve građane da se pridruže najavljenoj plesnoj predstavi.