Novosti

17/07/2015

Pojačano noćno čišćenje gradskih ulica

Pula Herculanea sinoć je započela s detaljnim čišćenjem gradskih ulica koje se obavlja u noćnim satima kako bi se izbjegle dnevne aktivnosti i gužve na javnim površinama.

Velika cisterna nastavit će prati gradske ulice svake noći, dok će manji stroj biti usmjeren na pješačke zone najmanje dva do tri puta tjedno. Ukoliko se pokaže potrebitim i češće. Tijekom ljetnih mjeseci tri puta tjedno će se i ručno prati Dobrilina, Marulićeva, Radićeva, Mletačka, Rakovčeva, Stankovićeva i Zagrebačka ulica, a jedanput tjedno Tomasinijeva, Jeretova i Arsenalska ulica.

Također, dva dodatna pometača će u popodnevnoj i večernjoj smjeni zamijeniti košarice za otpatke u središtu grada. Odvoz tih posuda s frekventnih lokacija vršiti će se u ranim jutarnjim satima i oko 19 sati. Za sada se ovakav plan odvoza pokazao dostatnim u prijašnjim ljetnim sezonama.

Od ostalih promjena izdvajamo da će mala trokolica izlaziti dva puta ujutro i dva puta popodne u razdoblju od 17 i 21 sat. Na kraju, uvodi se i ophodar koji će pratiti stanje posuda kako bi se spriječilo bacanje otpadaka po cesti i uokolo mjesta koja su za to preodređena.

Ovo su dodatne mjere koje će se prema potrebi i još intenzivirati.