Novosti

20/07/2015

Započinju 7. Dani stvaralaštva

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber, predsjednik Udruge Art studio Igor Fabris i voditeljica vikend radionice mozaika Sonja Milotić Šesto na današnjoj su konferenciji za novinare najavili 7. Dane stvaralaštva koji će se održavati na nekoliko lokacija od 23. srpnja do 19. kolovoza.

"U Puli, Vodnjanu, Medulinu i Pomeru sljedećih će se dana održati deset vikend radionica te četiri izložbe i humanitarni program Art shirt", uvodno je kazao voditelj i inicijator projekta Igor Fabris te nadodao kako će polaznici moći birati između radionica keramike, raku keramike, mozaika, dekoracije keramike i oslikavanja stakla, a posebno je istaknuo i dvije nove radionice fuzije stakla fresko-slikarstva. "Uz navedeno na tri lokacije održat će se i radionice za djecu prigodno nazvane "Mali staraoci" kazao je Fabris. Radionice se održavaju pod vodstvom Igora Fabrisa, Monike Petrović, Vesne Jaklin Pantić, Sonje Milotić Šesto i Harija Vidovića.

"Drugi put zaredom održat će se i humanitarni program "Art shirt", a prihod od prodaje majica ići će Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre", istaknuo je Fabris. Pojasnio je kako će se majice oslikavati 31. srpnja ispred Artstudio gallery u Puli i 4. kolovoza na Narodnom trgu u Vodnjanu, a aukcija istih održat će se 7. kolovoza u medulinskoj Galeriji Loža.

"Grad Pula već niz godina podupire ovu iznimnu manifestaciju koja kroz svoje brojne radionice potiče kreativnost kod ugroženih skupina građana, kod osoba s posebnim potrebama, osoba treće životne dobi, ali i kod djece", istaknula je Kamber te pozvala sve zainteresirane da se priključe radionicama. Kamber je ujedno pohvalila rad same Udruge te nadodala kako su njihovi programi u skladu s Kulturnom strategijom grada Pule.

Sonja Milotić Šesto kazala je kako se nada da će radionice i ove godine ostaviti dojam i impuls na sve one koji žele stvarati.

Svečano otvaranje ovogodišnjih Dana stvaralaštva održat će se 23. srpnja u Zerostrasse uz izložbu keramičkih skulptura prigodno nazvanu "Podzemni vrt". Organizator 7. Dana stvaralaštva je Udruga Art studio, a pokrovitelji su Istarska županija, gradovi Pula i Vodnjan te Općina Medulin.

Prijave se primaju na e-mailom: info@artstudio-pula.hr ili telefonom: 091 514 24 69 ili osobno u Artstudio Gallery u radno vrijeme galerije (Porta Stovagnaga 5, Pula).