Novosti

24/07/2015

Zerostrasse domaćin otvorenja 7. Dana stvaralaštva

Pulska "Nulta ulica" ili "Zerostrasse" bio je domaćin otvorenja 7. Dana stvaralaštva u organizaciji Udruge Art studio iz Pule. Pred bojnim ljubiteljima likovne umjetnosti ovaj stvaralački pokret otpočeo je otvorenjem izložbe Podzemni vrt. Riječ je o 14 prostornih instalacija u kombinaciji keramike i metala ili drva, koje su sačinile članice Art studija: Adriana Niki, Morena Ravnić, Barbara Vareško Pavlović, Lidija Haler, Frida Orbanić Špigić, Gordana Brborović, Lorna Radolović, Nataša Krajnović, Vesna Šurina, Marina Ivas, Dubravka čerđa Šabić, Mirjana Brmbolić, Jadranka Trivić, Lorena Brgić, Jadranka Valković, Biserka Lilić i Anica Bičić. Dobrodošlicu Podzemnom vrtu poželio je Gracijano Kešac, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, a o radovima je govorila nekadašnja ravnateljica Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Branka Orlić.

"Prostorne instalacije izvrsno su se sljubile s tunelskim prostorom, kao da su rađene upravo za njega", otvarajući izložbu i 7. Dane stvaralaštva rekao je Igor Fabris, predsjednik Udruge Art studio.

Budući da je Zerostrasse stavljen u funkciju turizma, Podzemni vrt imat će priliku pogledati i brojni turisti jer će skulpture duž jedne od glavnih tunelskih "ulica" biti postavljene do 15. rujna.