Novosti

07/08/2015

Savjet mladih Grada Pule podržao nadolazeći TEDx u Puli

U prostorijama pulske Komunalne palače jučer je održana 8. sjednica Savjeta mladih Grada Pule na kojoj se raspravljalo o brojnim temama, a samoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek.

Najduža rasprava vodila se oko nadolazećeg bezalkoholnog koncerta u kojemu Savjet mladih sudjeluje kao partner u organizaciji, a koji će se održati 14. kolovoza na Trgu Portarata s početkom u 21.30. 

Predsjednik Savjeta mladih Istarske županije Andrej Jurković iznio je svoju viziju suradnje Savjeta mladih Grada Pule i Savjeta mladih Istarske županije. Naglasio je kako se Savjeti mladih svih gradova u Istri moraju udružiti i zajednički raspravljati o problematikama mladih te osmisliti projekte koji će doprinijeti boljoj kvaliteti života i ponuditi dodatne aktivnosti za mlade.

Ivan Dasko osvrnuo se na tek okončanu Ljetnu školu košarke KK Stoja te je članovima Savjeta prezentirao izvještaj o proteklim događanjima. Školu je pohađao 71 polaznik u periodu od 7. do 18. srpnja, a treninzi su se održavali u dvorani Stoja i na vanjskim igralištima u sklopu dvorane. Voditelji škole su po završetku dodijelili diplomu i sladoled svakom polazniku.

Članovi Savjeta mladih Grada Pule, Dino Starčić i Lena Radunić, sudjelovat će na Ljetnoj akademiji savjeta mladih u organizaciji Udruge Alfa Albona.  Akademija se održava unutar kampa Tunarica u četiri ciklusa, u periodu od 20. kolovoza do 6. rujna. Kamp nudi stjecanje novih znanja na području timskog rada, vještina prezentiranja, vodstva i komuniciranja. Osim toga, održavat će se radionice i rasprave na temu Zakona o savjetima mladih, pozitivnih praksi i prethodnih iskustava članova savjeta.

Rasprava se vodila i o nadolazećem projektu TEDx u organizaciji bivših studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Riječ je o projektu kojeg je pokrenula skupina vrlo uspješnih studenata s ciljem širenja ideja, iskustava i vještina iz različitih područja života, od znanosti, ekonomije, tehnologije i zdravstva pa do kinematografije, u obliku 18 minutnih govora koje drže stručnjaci iz navedenih područja. TEDx će se održati u listopadu u prostorijama Kino Valli, a predsjednica Savjeta Sara Bužleta pozivala je sve zainteresirane da poprate ovaj hvalevrijedan projekt i na takav način prepoznaju ambicioznu inicijativu pulskih studenata.