Novosti

18/08/2015

Media Mediterranea festival

17. Media Mediterranea festival čija je ovogodišnja tema Ne/vidljiva Pula održat će se od 20. do 22. kolovoza 2015. na Usponu Pavla čakona i Usponu Konzula Istranina. Multimedijalni festival u organizaciji udruge Metamedij, otvorit će slovenska skupina Izland i Jesusonecstasy s audio vizualnom instalacijom u galeriji Makina 20. kolovoza u 20 sati.
Ovogodišnje izdanje festivala nastavak je europskog projekta "In/Visible Cities: Urban Multimedia Festival" koji je financiran kroz fond Kreativne Europe. Program je posvećen odnosima između multimedije i gradskih prostora koji se promišljaju kroz urbano-umjetničke instalacije, audio/vizualne performanse, koncert i izložbu.
Bogat program trodnevnog festivala pružit će za svakog ponešto, a središnji dio bit će interaktivna instalacija francuskog umjetnika Matthieua Tercieuxa"Vi ste ovdje"¦ negdje drugdje" projicirana na zidu i podu Uspona Konzula Istranina. Sadržaj projiciranih animacija rezultat je četverodnevnih kreativnih radionica za djecu u dobi od 3 do 12 godina kojima će se Pula doživjeti iz njihove perspektive.
Festival obogaćuju i sami radovi stanovnika grada Pule  gdje će na oba Uspona biti izložene pobjedničke razglednica foto natječaja "Ne/vidljiva Pula". Na fotografijama se nalazi Pula kakvom je vide njeni stanovnici i detalji grada koje autori nosi u svojoj uspomeni. Razglednice će se besplatno dijeliti posjetiteljima na Usponima.
Uz druge brojne instalacije dio programa odnosi se na video prezentacije multidisciplinarne radionice "Ne/vidljiva Istra" održane u travnju u Poreču i Puli, čiji je glavni cilj bio stvaranje koncepta za razvoj mobilne ili web aplikacije koja bi predstavljala grad, javni prostor na osobniji i angažiraniji način.