Novosti

28/08/2015

Odvoz staklene ambalaže na Novoj Verudi

Sukladno dosadašnjem načinu selektivnog prikupljanja pojedinih kategorija otpada i to plastične ambalaže, te papira i kartona, u narednom tjednu na Novoj Verudi organizirat će se i odvoz staklene ambalaže, priopćeno je iz Pula Herculanee.

Odvoz staklene ambalaže će se, od rujna 2015. godine, vršiti jednom mjesečno i to svake prve srijede u mjesecu. Razlog tome jesu pokazatelji prema kojima je ukupna količina staklene ambalaže zastupljena ispod 2% u ukupnim količinama otpada koji se stvaraju u kućanstvu zbog čeka će biti izdvojena iz redovnog tjednog odvoza.

Kućanstva koja su zadužila posudu za otpad kao i višestambene zgrade s manjim brojem stanova dobiti će zelene vrećice za odlaganje ispred kućnog praga. Prvi odvoz staklene ambalaže organizirat će se u srijedu 02. rujna2015. godine zajedno za odvozom i drugih frakcija, odnosno plastike, kartona i papira i to prema istom načinu kao i plastika i papir.

Mole se građani da pojedine frakcije odvajaju u za to namijenjene vrećice. Ukoliko kućanstva budu imala više staklene ambalaže istu mogu odložiti i u vlastite vrećice ili prikladne manje kartonske kutije. Izdvojene sirovine trebaju biti "čiste", odnosno u namijenjene vrećice može se odložiti samo definirana frakcija, u suprotnom vrećica neće biti odvezena, stoji u priopćenju.

U ambalažno staklo ne spadaju: prozorsko, medicinsko i automobilsko staklo, kristal, ogledala, porculan, keramika, žarulje, neonke.

U staklenu ambalažu spada isključivo ambalaža od stakla raznih boja. Prema prikupljenoj količini staklene ambalaže dalje će se utvrđivati i intenzitet odvoza iste. O svim eventualnim izmjenama rasporeda i frekvencije odvoza građani će biti pravovremeno obaviješteni.

 

NOVI RASPORED ODVOZA KUĆNOG KOMUNALNOG OTPADA I SELEKTIVNOG OTPADA (PAPIR, KARTON,PLASTIKA I STAKLO)

RASPORED ODVOZA

            RUJAN

LISTOPAD

STUDENI

PROSINAC

Kućni komunalni otpad

SVAKI UTORAK I SUBOTU

SVAKI UTORAK I SUBOTU

 

 

Selektivni otpad

(papir, karton, plastika)

SVAKU

SRIJEDU

SVAKU

SRIJEDU

 

 

Selektivni otpad

Staklena ambalaža

 

02.09.

 

07.10.

 

04.11.

 

02.12.