Novosti

01/09/2015

Ovog vikenda Pula pleše

Danas je u prostoru Turističke zajednice Pula najavljena peta po redu manifestacija "Pula pleše" koja će se ove godine održati 4. i 5. rujna na Trgu Portarata. Manifestaciju je ispred Turističke zajednice grada Pule  najavila Marinela Kolić, istaknuvši kako će kroz dva dana na manifestaciji nastupiti preko 200 sudionika iz 15 plesnih udruga. "Ovom će prilikom svoje plesne vještine i koreografije prezentirati Plesni studio "Zaro", Studio za klasični balet "Rondo", Plesni centar "Studio", Breakdance studio "AB Original", Društvo Naša djeca Pula, "KUD Tasa" - Plesni studio "Art Dance", "UPBEAT", "Irish Maiden" - irski ples, "Sense & Dance", Plesni studio "Cool step", Plesni studio "Rosso Latino", Plesni studio "Infinity", "S Fitness", "Saltatrix" I "Pole Diamond Academy"", dodala je Kolić te jepobliže predstavila sam program manifestacije koji se može preuzeti ovdje.

U ime Grada Pule o značaju ove manifestacije govorila je Sanja Krelja Osterc iz Upravnog odjela za kulturu. "Po broju Udruga koje promiču ples možemo zaključiti da Pula doista pleše. Smisao ove manifestacije je poticanje na ples i aktivno uključivanje u jednu od plesnih udruga. Plesom se zaista može kreativno izraziti, a uz to je i zdrav" naglasila je Krelja Osterc i pozvala sve sugrađane da prisustvuju ovom događaju i uživaju u raznim vrstama plesa.

Direktorica Alphere Karmen Radetikio, koja je ujedno i idejna začetnica Pula Pleše, istaknula je kako je ova manifestacija nastala iz ljubavi prema plesu. "Ovo je prava prilika da Pula pokaže što ima za ponuditi iz područja plesa našim sugrađanima" kazala je Radetikio.

Na današnjoj konferenciji za medije svoje programe najavile su i dvije udruge, Pole Diamond Academy i Plesni studio S Fitness čije su predstavnice kazale kako se vesele nadolazećoj manifestaciji te su se ujedno zahvalile organizatorima na pozivu za sudjelovanjem.

Organizatori ove manifestacije su Grad Pula, Turistička zajednica Pula i Alphera Ltd.

U slučaju kiše program će se održati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.