Novosti

03/09/2015

Vrhunsko otvaranje Outlooka u Areni

Osmi po redu Outlook festivala u impresivnoj pulskoj Areni jučer, 2. rujna, otvorili su jedni od najpoznatijih svjetskih bendova hip-hop, drum'n'bass i reggae scene. Na jednu od najljepših pozornica na svijetu popeo se SBTRKT- izuzetno uspješan house/dubstep/bass producent specifičnog scenskog nastupa. Koncert u Areni je posljednja stanica njegove velike svjetske turneje, na kojoj nastupa u posebnom audio-vizualnom izdanju u pratnji 11 glazbenika. Nakon sedam godina pauze, publici se predstavio legendarni američki sastav Jurassic 5.Amfiteatrom se prelamao drum"™n"™bass sastava Roni Size Reprazent Live, dobitnika cijenjene Mercury glazbene nagrade. Tu je i eklektični te sve popularniji Gentleman"™s Dub Clubkao i institucija britanske sound system kulture - Trojan Sound System. Posljednja akvizicija ovog glazbenog vatrometa u Areni bio je mladi i iznimno talentirani bruklinski glazbenik, Gabriel Garzà³n - Montano, čija je kombinacija neo-folka, soula i funka privukla i planetarno popularnog Drakea, koji je na svom posljednjem albumu semplirao neke od njegovih stihova.

Nakon koncertnog otvaranja u Areni do nedjelje, 6 rujna, Otulook se održava na lokaciji tvrđave Punta Christo u Štinjanu.



Outlook ujedinjuje najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum"˜n"™bass, garage i srodne glazbe u spektakularan festivalski događaj. Kroz četiri dana i noći odlične glazbe i sunčanog vremena, s 12 festivalskih pozornica, impresivnim brojem od preko 300 izvođača, posebnom dnevnom beach stageu, kampom na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevnote brojnim popratnim sadržajima Outlook festival je nezaobilazna festivalska stanica za kraj ljeta 2015.

Prošle godine festival je posjetilo preko 13 tisuća ljubitelja elektronske glazbe.

Više informacija o festivalu, izvođačima mogu se pronaći na sljedećim linkovima http://www.pozitivanritam.hr/ i http://www.outlookfestival.com/