Novosti

04/09/2015

Grad Pula uložio dva milijuna kuna u obnovu pulskih osnovnih škola

U sklopu priprema za novu školsku godinu, Grad Pula ljetos je u obnovu i rekonstrukciju objekata pulskih osnovnih škola uložio gotovo 2.130.000,00 kuna, pri čemu je značajan dio sredstva uložen u opremanje čak sedam pulskih škola novom informatičkom opremom i namještajem. Riječ je o značajnim investicijskim radovima koje Grad Pula provodi svake godine kako bi dodatno podigao kvalitetu samih objekata u kojima djeca borave, poboljšao uvjete rada te unaprijedio cjelokupni standard osnovnog školstva.

Kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje radova, veći građevinski radovi obavljeni su tijekom ljetne stanke.  Grad je u adaptaciju sportske dvorane i svlačionica kao i sanaciju oborinske odvodnje oko sportske dvorane u OŠ Kaštanjer uložio preko 650.000 kuna te nešto više od 700.000 kuna u adaptaciju sanitarnih čvorova u OŠ Centar i rekonstrukciju kotlovnice u OŠ Tone Peruško. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju školske sportske dvorane OŠ Tone Peruška.

Značajna sredstva uložena su u opremanje škola Centar, Monte Zaro, Stoja Vidikovac, Veli Vrh, Veruda, Giuseppina Martinuzzi i Škole za odgoj i obrazovanje novom informatičkom opremom i namještajem. Za OŠ Kaštanjer nabavljena su nova tablet računala za potrebe uvođenja e-dnevnika, a u školu je uvedena i wi-fi mreža. Za sve navedeno ukupno će se utrošiti gotovo 540.000 kuna.

Uz brojne investicije u školstvo, treba napomenuti kako je Grad Pula u svom Proračunu za 2015. osigurao više od 660.000 kuna za subvenciju školskog obroka te za sufinanciranje produženog boravaka u svim pulskim osnovnim školama. Osim Socijalnog programa kojim se pomaže potrebitim građanima i njihovoj djeci, Grad Pula ulaže značajna financijska proračunska sredstva u unapređenje standarda u školstvu financirajući razne izvannastavne programe i projekte te programe za darovite učenike.

Grad ima za cilj i ubuduće nastaviti ovaj pozitivan trend te kontinuirano ulagati u objekte predškolskih i osnovnoškolskih ustanova kojima je osnivač.