Novosti

07/09/2015

Pulski gradonačelnik prvašićima zaželio uspješan početak školske godine

Danas je započela još jedna školska godina te je u 12 pulskih osnovnih škola u klupe sjelo 613 prvašića. Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je i pozdravio 74 prvašića škole Kaštanjer te im poželio usješan početak školske godine. "Pred vama i vašim roditeljima je novo poglavlje u životu i odrastanju. Želim vam puno uspjeha u školi te da budete dobri i marljivi. Neka vam školski dani ugodno proteknu, slušajte učitelje i učiteljice i učite jer znanje je bogatstvo koje vam vam nitko ne može oduzeti", kazao je Miletić.

Sretan početak i uspješnu školsku godinu zaželjela im je i ravnateljica škole Kaštanjer Nada Crnković koja je istaknula kako je ovo uzbudljiv dan u kojem će upoznati učiteljice i nove prijatelje koji će pridonijeti tome da provedu ugodno djetinjstvo u narednih osam godina.

Pulski gradonačelnik je u pratnji pročelnice upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvire Krizmanić Marjanović obišao i dvoranu osnovne škole Kaštanjer za čiju je adaptaciju i sanaciju oborinske odvodnje uloženo više od 650.000,00 kuna. Za nabavu novih tablet računala za potrebe uvođenja e-dnevnika, kao i za uvođenje wi-fi mreže, u istoj je školi uloženo 166.000,00 kn.

Grad Pula ljetos je u obnovu i rekonstrukciju objekata svih pulskih osnovnih škola uložio gotovo 2,1 milijuna kuna. "Ovim značajnim investicijama Grad je dodatno podigao kvalitetu samih objekata u kojima borave djeca, poboljšao uvjete rada te unaprijedio cjelokupni standard osnovnog školstva", kazao je Miletić.