Novosti

14/09/2015

Predsjednica Grabar Kitarović posjetila Muzil

Nakon što je jutros u Domu hrvatskih branitelja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni ured u Puli, u društvu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića i istarskog župana Valtera Flege posjetila je područje Muzila.

Tom je prilikom Grabar Kitarović izrazila žaljenje što bivše vojne nekretnine sustavno propadaju. "Žao mi je što toliko godina ovi objekte stoje prazni i što se ne daju na upravljanje lokalnoj zajednici. Hrvatska ima toliko preduvjeta i toliko resursa za razvoj koje ne zna dovoljno brzo i učinkovito iskoristiti", kazalje Predsjednica te je pozvala sve odgovorne u državnoj upravi na rješavanje pitanja, kako vojnih objekata tako i drugih nekretnina koje su u vlasništvu države, koja se mogu predati lokalnoj samoupravi. Smatra kako lokalna samouprava najbolje zna koje su potrebe i mogućnosti te najbolje u suradnji s investitorima može pokrenuti projekte koji će otvarati nova radna mjesta.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako za Pulu Muzil predstavlja veliku razvojnu šansu te kako je bivše vojne zone i vojni objekti koji se godinama ne koriste, potrebno staviti u funkciju . "Mi smo kao Grad učinili apsolutno sve kako bi ove, ali i druge nekretnine koje danas ne služe nikome stavili u funkciju razvoja gospodarstva. Ovakvi objekti predstavljaju ogromnu šansu i prilika su za privlačenje novih investicija koje će u omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanja velikog broja naših sugrađana", kazao je Miletić.

Prije obilaska Muzila Grabar Kitarović posjetila je pulska brodogradilišta Uljanik i Tehnomont gdje se upoznala s aktulanim projektima koje ovi pulski brodograditelji trenutno provode.