Novosti

16/09/2015

U Puli započeo Europski tjedan kretanja

Desetu godinu za redom Pula se zajedno s više od 1500 europskih gradova i 150 milijuna stanovnika, priključuje obilježavanju Europskog tjedna kretanja i to u periodu od 16. do 22. rujna. Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti 2015. je multimodalnost, a slogan glasi "Izaberi. Promijeni. Kombiniraj."("Choose. Change. Combine.") te poziva na kombiniranje načina prijevoza, što često može za posljedicu imati brže i ugodnije putovanje.

Početak Europskog tjedna kretanja obilježen je u Šijanskoj šumi gdje je 400-tinjak mališana pulskih vrtića u suradnji s JU Natura Histrica, sudjelovalo u zabavno-edukavnih radionicama na nekoliko različitih lokacija, a pozdravio ih je pulskih gradonačelnik Boris Miletić koji im je zaželio puno zabave te im je poručio da i dalje nastave brinuti o okolišu i čuvaju prirodu. Uz igre na spravama i igralima, animaciju uz ples i igre bojanje, djeca su danas obišla i poučnu stazu Mali princ.

Tijekom obilježavanja Europskog tjedna kretanja, Grad Pula kao i svake godine pripremio je niz različitih aktivnosti za sve dobne skupine građana, a program možete pogledati u rubrici Izdvojeno na web stranici Grada Pule www.pula.hr.