Novosti

16/09/2015

Bina-Istra sa svojim poslovnim partnerima donirala pulsko rodilište

Tvrtka Bina-Istra tradicionalno se svake godine odlučuje za snažnu podršku projektima usmjerenim na dobrobit šire zajednice, a vođeni načelima godišnjeg programa održivog razvoja koji je posebno usmjeren prema zdravlju i edukaciji djece, tvrtka je ove godine odlučila donirati pulsko rodilište. Donacija je danas održana upravo u pulskom rodilištu, a uz predstavnike Bina-Istre predstavljanju su nazočili pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego.

Generalni direktor Bina-Istre Dario Šilić kazao je kako u travnju pokrenuta humanitarna akcija u koju su uključeni bili i poslovni partneri Bina-Istre. "Zahvaljujući zajedničkim donacijama prikupili smo preko pola milijuna kuna koja su utrošena u obnovu stolarije dijela rodilišta Pulske bolnice te za nabavu vrijedne opreme", kazao je Šilić. Rađaone su opremljene s dva nova porođajna kreveta, stolicama, kolicima i inventarom koji će liječnicima i primaljama omogućiti bolju asistenciju prilikom poroda. Također, nabavljen je i novi ginekološki stol za pregled te ležeća kolica koja će olakšati transport pacijentica.

Zahvaljujući na svim dosadašnjim donacijama Bina-Istre, pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom međusobnom suradnjom te je vjerovanja kako će ovako hvalevrijednih donacija biti i u budućnosti. " Vjerujem da će se i projekt istarskog ipsilona uspješno privesti kraju,, većina posla je već obavljena i nedostaje još jedan dio izgradnje za koji vjerujem da će se i realizirati", kazao je Miletić. Istarski župan Valter Flego zahvalio je na donaciji i na kontinuiranom zalaganju tvrtke za dobrobit Istre i šire zajednice.

Direktor Bina-IstreChristian Santalezadodao je pulsko rodilište jedino u Istarskoj županiji te kao takvo, od posebnog je značaja za cijelu lokalnu zajednicu. "Našom donacijom htjeli smo poboljšati kvalitetu boravka i udobnost majki i njihovih beba, što je od iznimne važnosti u tom ključnom životnom trenutku", kazao je Santaleza.

"Godišnje se u pulskom rodilištu obavi više od 1400 poroda, od čega do 20 posto carskim rezom, a ova donacija omogućila je da dvije od tri rađaone budu opremljene suvremenom opremom, koja će prije svega osigurati dodatnu kvalitetu, sigurnost i brzinu rada osoblja te udobnost rodilja, kazao je voditelj Djelatnosti za ginekologiju Opće bolnice Pula dr. Dragan Belci.

Sva donirana oprema bit će u uporabi i nakon preseljenja u novu bolnicu što čini ovu donaciju dugoročno isplativom i vrijednom za pacijentice o kojima brine pažljivo i stručno osoblje na odjelu ginekologije i rodilišta Pulske bolnice.