Novosti

16/09/2015

Pulski gradonačelnik primio učenike srednje škole koji bojkotiraju nastavu

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u Komunalnoj palači učenike 3. razreda srednje Škole za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu koji od jučer bojkotiraju nastavu tražeći da umjesto u popodnevnoj, na nastavu dolaze u jutarnjoj smjeni.

Učenici smjera turističko-hotelijerski komercijalist gradonačelnika su upoznali s razlozima bojkota nastave. Problem je i u tome, ističu, što većinu učenika iz razreda čine putnici koji na nastavu dolaze iz okolnih mjesta poput Fažane, Savičente i grada Vodnjana te ne stižu na nulti sat. O svemu su, kažu, obavijestili i ravnateljicu škole koja je za danas u popodnevnim satima zakazala roditeljski sastanak.

"Razumijem situaciju u kojoj se nalazite jer sam i sam pohađao istu školu kao i vi. Iako Grad Pula nije osnivač srednjih, već osnovnih škola i nema nikakvu ingerenciju nad radom Škole za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu, zatražit ću od županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, kao i same ravnateljice Škole da se izvidi mogućnost kako bi navedenu situaciju razriješili na najbolji način", zaključio je Miletić