Novosti

16/09/2015

Na Politehnici inaugurirana dvorana Luciana Delbianca

Na pulskoj Politehnici danas je svečano inaugurirana dvorana koja će ubuduće nositi ime njezinog preranog preminulog bivšeg dekana Luciana Delbianca, a tim su povodom danas otvorene i ostale obnovljene prostorije u prizemlju učilišta. U sklopu prve faze radova, u potpunosti je rekonstruirano prizemlje zgrade za što je uloženo oko 4,5 milijuna kuna od čega je Grad Pula sudjelovao s 500 tisuća kuna.

V.d. dekana pulske Politehnike Davor Mišković okupljene je ukratno upoznao s obuhvatom radova te je kazao kako će novi prostori dodatno povećati kvalitetu studiranja na pulskom učilištu.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što je Politehnika inauguracijom dvorane odala počast bivšem dekanu, županu i gradonačelniku Lucianu Delbiancu kojega će znanstvena i šira zajednica još dugo godina pamtiti. "Drago mi je danas vidjeti konačni rezultat opsežne rekonstrukcije zgrade. Oduvijek smo kao Grad podupirali rad učilišta jer je ulaganje u znanje najisplatljivije ulaganje", kazao je Miletić.

S time se složio i istarski župan Valter Flego koji je dodao kao je i ovo dokaz da se zajedništvom mogu ralizirati važni projekti za zajednicu. "Nama Politehnika treba, a to dokazuju i brojke studenata koji svake godine upisuju i uspješno završavaju studij", zaključio je Flego.